Julutmaningen: Medeltidens kvinnor

Jag fick många spännande julklappar och som vanligt är det min man som står för de mest överraskande inslagen i bokväg. Eftersom han känner mig utan och innan och dessutom slaviskt följer bloggen, kan han komma med klappar som passar in och som jag aldrig har tänkt på. Den här julen har han följt min julkalender och kommit med flera tips och då funnit en lucka i min allmänbildning: Medeltiden.

För att råda bot på detta fick jag två böcker om kvinnor på medeltiden; Jennifer Wards Women in medieval Europe och Agneta Neys Drottningar och sköldmör. Båda är ganska akademiska och innehåller många fotnoter. Jag har redan börjat med Ney och de verkar mycket lovande!

Nu antar jag utmaningen. Under 2013 ska jag läsa tre böcker om medeltidens kvinnor, dessa två samt en valfri till. Jag kallar den julutmaningen. Häng gärna på!

Böcker om medeltidens kvinnor

Julklappsböcker från maken 2013.

 

2 kommentarer

1 ping

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Vilken omtänksam make – jag fick då inte en enda bok…
  Jag tyckte att Helenas hämnd gav en lite annan bild av tidig medeltid i Sverige. Västergötland – 1100-tal. Jag tycker också mycket om Fem pärlor till jungfruns krona som skildrar hansatid i Kalmar. Inga litterära mästerverk men kvinnorna i centrum.
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.se/2013/11/st-helena-eller-var-det-elin.html

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
   • Hanna25 december, 2013 kl. 10:04
    Författare
   • Svara

   Ja han är den bästa 😉 Tack för tipset! Jag måste erkänna att det inte är med enbart entusiasm som jag antar denna utmaning, men som sagt är den första boken mycket lovande. Jag får se vilken som blir den tredje boken. Har en bok om kvinnor och kristendomen på medeltiden. Det är en hyllvärmare och förmodligen så finns det en förklaring till det. Känns med andra ord inte helt lockande att plocka fram den.

 1. […] « Julutmaningen: Medeltidens kvinnor […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.