Jag är så jäkla trött på valet

Jag är så trött på valet, men inte trött som i utarbetad och nära bristningsgränsen, utan bara jäkligt less. Det här är första valrörelsen sedan 1988 jag inte har någon uppgift alls och första sedan 1998 då jag inte är heltidsanställd för Folkpartiet eller LUF.

Den här valrörelsen har för min egen del handlar mest om irritation. Jag irriterar mig på mycket samtidigt som jag själv inte har orkat bestämma mig helt för hur jag ska rösta i de olika valen.

Jag irriterar mig på Kristdemokraterna och att de verkar hålla sig kvar i riksdagen med hjälp av en halmgubbe. Deras tjat om genusflum är enbart byggd på indicier och hittepå. Ingen seriös förskollärare sliter bilar och dockor från våra barn och ingen har någonsin föreslagit att vi ska genuscertifiera leksaker. Mest av allt stör jag mig på att det verkar funka.

Jag irriterar mig också på att Jan Björklund lanseras som hunk av sina egna kvinnliga nära medarbetare i sociala medier, Jag vet att någon journalist tyckte att han var en hunk, men kom igen – ni är pinsamma!

Sedan stör jag mig på Stefan Löfven som tycker att det är ett erbjudande att han kan tänka sig att leda en bred koalitionsregering. Stefan, det har inte varit någon hemlighet de senaste fyra åren att du vill det! Det hade varit ett större erbjudande om han hade sagt att han var beredd att INGÅ i en bred koalitionsregering.

Sossarna och deras anhang är jag också grymt frustrerad på när det kommer till familjeveckan och deras beslut att dra in på assistansen. Det största irritationsmomentet här är att det sägs att vi inte får ställa saker mot varandra, som jag gärna gör. Hellre LSS än extra semester för barnfamiljer! Samtidigt som jag inte får göra det, för då är det en borgerlig konspiration, ställer sossarna sänkt skatt mot mer välfärd i varenda debatt och på varenda valaffisch.

Men. Mest av allt stör jag mig på den där gula stolpen i alla opinionsundersökningar som aldrig tycks rasa i den takt jag och mång andra önskar. Jag stör mig på deras partiledare, deras övriga politiker, deras rötter, deras nu och deras väljare. Jag vill inte ens tänka tanken på att den gula stolpen blir högst efter valet så då går jag varvet runt och irriterar mig på allt det andra lite till istället. På måndag är det över.

På söndag röstar jag för frihet och medmänsklighet. På exakt vad kommer jag dock inte basunera ut här.

1 kommentar

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

    Då kan du dra en lättnadens suck nu när lokalerna är stängda! EnligtO har fina giffar på den långa, smärtsamma valvakan 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.