#imwithher – Hillary Clinton for president!

Hillary Clinton

Hillary Clinton är den första kvinnan som kommer att kandidera till president för ett av de stora partierna i USA. Som feminist kan jag inte annat att att jubla åt detta och säger med stolthet att #imwithher.

Jag hoppas att alla feminister och vettiga människor i USA som tidigare gett sitt stöd åt Bernie Sanders nu kommer att ge sitt stöd åt Clinton. Att få Donald Trump som president kan ju inte vara det bästa för den feministiska kampen på något sätt.

Att USA nu har goda möjligheter att få sin första kvinnliga president är stort. Det är inte heller en dag för tidigt. Ni som tycker att det är helt ointressant vilket kön presidenten i USA har tror jag har fel, oavsett om du är vänster heller höger. Det är viktigt för alla kvinnor att alla poster, även de med mest makt, är till för alla. Jag kan förstår att du som feminist föredrar Sanders framför Clinton om du är mer till vänster, men för mig är det uppenbart och självklart att könet har betydelse för kvinnor och samhället i stort. Sedan skulle ju inte jag föredra Sarah Pailin framför Barack Obama, men ni förstår nog vad jag menar.

För mig är Hillary Clinton en bra kandidat till USA :s nästa president. Hon har ett starkt feministiskt fokus och hon har den erfarenhet som krävs för rollen. Jag hejar helt klart på henne! #imwithher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.