Idag går melodifestivalen i Lidköping

Rådhuset i mello-skrud i Lidköping

Rådhuset i mello-skrud i Lidköping. Foto: Madeleine Sjöstedt.

I kväll går melodifestivalens andra chansen av stapeln i den nya bandyhallen i Lidköping. Jag ska inte vara på plats vid ett av de största arrangemangen någonsin i min hemstad.

(Det största? Malmö FF möter Lidköpingslag i fortbollens Svenska cupen i slutet av 70-talet (jag skäms för min vaghet, kan någon snälla berätta mer?) eller Kent spelar på torget 1996, var knappast större. Ryssland i bandylandskamper drar ju inte mer än Villa-matcher så det ska vi inte ens tala om. Något annat som skulle kunna vara större än andra chansen?)

Det känns nästan som ett svek mot min hemstad att inte har biljetter till ikväll eller ens vara på plats i staden och sugas med i mello-febern. Nu ska jag gå på finalen nästa vecka för första gången i mitt liv (om man inte räknar genrepet jag var på i Göteborg 1997) och det känns otroligt kul, men det hade varit en annan sak att vara i Lidköping idag.

Hoppas alla ni som bor där njuter av uppståndelsen för fullt!

Bilden ovan är tagen av Lidköpingsdottern och kulturborgarrådet i Stockholm, Madeleine Sjöstedt som inte heller kommer att vara på plats ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.