Holt, Anne; Blind gudinne; 1993

Blind gudinnaDen första av Anne Holts deckare om polisen Hanne Wilhelmsen är den sista jag läser. Eftersom jag tidigare slukat hennes böcker är det kanske konstigt att boken fått stå oläst i bokhyllan så länge. Den främsta anledningen är att den är på norska och har varit kurslitteratur (ingick i en kurs i norsk litteraturhistoria). Förlåt universitetet för att jag fuskade och inte läste ut den!

I Blind gudinne får vi stifta bekantskap med den lite speciella, egocentriska polisen Hanne Wilhelmsen. Hon är lesbisk och kör rosa HD, och hon vill inte gärna visa sin kärlek till sin Cecilie öppet. Deckarstoryn i den här boken handlar om en narkotikaliga som polisen kommer på spåren och som har kopplingar högt upp i samhället.

Det var verkligen inget fel på deckaren som sådan, men jag kände nog att just genren deckare ska läsas på språk jag behärskar bättre än norska. Jag läser ganska fort och när jag läser på norska så läser jag som om det vore på svenska och då är det lätt att missa saker och i en deckare får man inte missa viktiga detaljer.

Läs mer: Adlibris (på norska), Adlibris, Bokus (e-bok på svenska)

2 pingar

  1. […] Holt: Blind gudinne Amalie Skram: Constance Ring Berit Ås: Härskarteknikerna Berit Ås/Ami Lönnrot: Förbannad är […]

  2. […] det kommer till deckarfavoriter så är Anne Holts lite buttra och envisa polis Hanne Wilhelmsen en stor favorit. Hon är en otroligt skicklig polis, kör rosa HD, men vågar inte berätta om […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.