Hittat i hyllan: Bildhuggarens dotter av Tove Jansson

Bildhuggarens dotter

Jag hade tänkt att dra igång utmaningen Hittat i min bokhylla och då läsa böcker som jag nu fått tillbaka efter lång tid. Det har gått lite si och så med den och jag har hittills bara läst en.  Bildhuggarens dotter är Tove Janssons barndomsskildring och den vill jag verkligen, verkligen läsa. Jag köpte den på någon bokmässa för flera år sedan och sen har den förblivit oläst.

Tove Jansson skriver inte enbart för barn eller vuxna och efter vårens genomläsning av alla Muminböcker så förstod jag verkligen detta med gränslandet mellan att skriva för barn och för vuxna. muminböckerna är barnböcker, men samtidigt avancerade som för vuxna. Det är troligtvis inte en slump att många vuxna älskar böckerna, men att de är ganska svårsmälta för många barn.

I vår ska jag läsa fler böcker ur min bokhylla och då står Bildhuggarens dotter högt upp på att-läsa-listan.

1 kommentar

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

    läst och tittat i de fina svartvita bilderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.