Grattis Sverige på nationaldagen!

Sveriges nationaldag på Landsort

Idag är det Sveriges nationaldag och vi är lediga för att det är söndag. Sedan dagen blev helgdag känns det alltid lite trist när den infaller på en helgdag. Bilden ovan är från en nationaldag för några år sedan på Landsort.

Vi har nu en fin helg med sommarvärme och det tackar jag för! Dessutom är det badbart i vår närmaste sjö. Jag vet inte vad vi ska göra idag, men att det kommer att bli mycket häng i vårt ute är självklart. Älskar att ha ett ute!

För att fira nationaldagen här får ni fem svenska boktips från i år.

Fem svenska boktips

Jag presenterar fem bra svenska böcker som kommit ut 2021. Jag har mest läst fluff och deckare i år och det präglar mina tips.

Johanna Schreiber – Mellan raderna: En mycket fin feelgood av en av de ledande i Sverige in genren. Mellan raderna är första delen i en serie och jag ser mycket fram emot att läsa mer om Schantz förslag!

Christoffer Carlsson – Brinn mig en sol: En mycket bra och lågmäld deckare om kvinnomord, som utspelar sig i Halland från 1986 och framåt. Jag lyssnade på boken inläst av författaren själv och det var en riktigt bra läsupplevelse.

Kicki Sehlstedt – Bara ett offer: En tredje deckare om journalisten Aida och kriminologen Kajjan som jag nog tyckte var den bästa i serien hittills.

Kristina Agnér – Var inte rädd för mörkret: En fin debutbok av min tidigare bloggambassadörskollega. Jag tyckte om boken som är en blandning mellan deckare och feelgood, men störst fokus på deckare.

Helena Dahlgren – Ellens val 1&2: Helena skriver mest böcker för ungdomar och jag blev glad när hon även gav sig på vuxen-genren. Ellens val var riktigt bra om kvinnors möjligheter runt 1915.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.