Läslov: Grattis Märta-Sara till fotbollsböckerna!

Fotbollsböcker från OlikaRegeringen har utlyst läslov och då måste jag såklart passa på att dela ut vinsten i tävlingen om fotbollsböckerna. Idag (ok igår, men jag skriver nu) har jag låtit lotten avgöra vem som vann böckerna. Nio personer hörde av sig med motiveringar till varje just deras anhöriga skulle vinna. Vinsten var Olika förlags fotbollsböcker som bygger på kända fotbollsstjärnors barndomar, men med lite normkritisk touch. Jag har hyllat dem här allihop (nåväl, alla utom en och den kommer inom kort).

Vinnaren heter Märta-Sara och hon är sju år och bor i Göteborg. Hennes mamma Linda skrev att hon precis börjat spela fotboll och att hon behöver kvinnliga förebilder att läsa om. Märta-Sara går i ettan och har precis börjat lära sig att läsa. Det kommer med andra ord inte dröja så länge innan hon kan läsa dem själv, men innan dess funkar de ju bra som högläsning.

Det är klart att de flesta som har hört av sig har jag någon form av relation till, så blir det ju när jag delar på Facebook och Twitter. Därför kan jag säga att det är mycket roligt att vinsten går till en flicka som är dotter till en mycket klok feminist som också hon älskar fotboll. Linda har jag känt i princip hela livet, men det var på tok för länge sedan vi sågs. Jag har inte fått förmånen att träffa Märta-Sara eller hennes småsyskon. Sociala medier har gjort att jag och Linda har daglig kontakt trots att vi inte träffats på minst 10 år. Jag ser fram emot att få höra reaktionen på böckerna!

Grattis Märta-Sara till vinsten – den kommer snart till dig på posten! Jag är ledsen att du inte fick dem lagom till läslovet, men läsa ska man ju inte bara göra på lov utan varje dag.

Lotten dras

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.