God fortsättning och min julklapp till mig själv

Barnen och julkrubban

Barnen och julkrubban. Jag tyckte att de behövde lite kristet inslag i firandet. Krubban gjorde succé!

God fortsättning på er och hoppas ni alla haft en god jul, även om firandet inte varit som vanligt. Här har det inte varit som vanligt, även om barnens mormor och morfar varit här. Vi har firat i ett nytt hus och barnens farfar vågade inte komma. Dessutom skippade vi lunchmottagning av kusiner. Det viktigaste i år är ju att vi inte umgås med för många och det håller vi på.

På bilden ovan ser ni min överraskning till barnen på julaftons eftermiddag. De fick en julkrubba att ha som prydnad och att leka lite med. Jag kom på att vi inte hade något sådant inslag i vårt pynt och att även om vi inte är medlemmar i svenska kyrkan, så bör vi veta varför vi firar jul. Barnen uppskattade krubban och ställde upp familjen, herden och de tre vise männen. En åsna kunde dock inte stå själv, utan behövde lite hjälp av kludd.

Som vanligt fick jag inga böcker i julklapp. ingen vågar köpa det till mig, utom möjligen min man. Jag köper alltid en present till mig själv på julaftonsnatten och i år blev det en beställning direkt från bokförlaget Tranan. Jag köpte Armenien berättar, en novellsamling jag sett fram emot. Jag samlar på berättarserien och de var längesedan det kommit en ny. Sedan köpte jag även Scholastique Mukasongas bok Madonnan vid Nilen, som jag tycker verkar spännande.

Nu laddar jag för julboksmaraton den 30 december! Innan dess ska ni få en sammanfattning av min julkalender.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.