Feministbrud på kulturjakt hemma

Nu när samhället öppnar upp igen och jag kan resa och gå på museum känns det kanske lite konstigt att kulturjakta hemma, men jag vill visa er mina fina feministiska blinkningar på väggarna. Helgen har ägnats åt två saker: pimpa badrummet och göra iordning ett gym. Det andra är långt ifrån klart, men det är viktigt att göra lite då och då så att det en dag lan bli verklighet. Det första däremot, blev jättebra!

Shelfie maj 2021

Här är feministbiblioteket! Bredvid hyllan ser ni ett print inköpt på Centre de Pomadou i Paris och kommer från en utställning vi såg där med bland andra konstnärsgruppen Guerilla Girls. Jag blev så förtjust att jag köpte denna ”filmaffisch”.

feminism i badrummet mars 2022

Är är en del av det pimpade badrummet och printen kommer från boken Can’t belive I still have to protest this shit av Jessica Hallbäck. Det bar mig emot att slakta en bok, men kände att affischerna gjorde sig bättre här än i bokhyllan. Ändrar jag mig, kan jag ju alltid köpa en bok till. De fyra feministiska bilderna kommer från fyra olika tidsepoker. Den första är omslaget på en tidning från 10-talet, den är andra är från 40-talet, den tredje från 70-talet och den sista är en nyare affisch till nypremiären för filmen om Wonder Woman.

Niki de Saint Phalle

Hon av Niki de Saint Phalle. Jag valde att inte ta med ett print med liknande motiv i bardumskavalkaden för att den här underbara hänger i mitt sovrum. Egentligen borde den få en mer framskjuten placering i hemmet, men hamnade här av estetiska skäl. Det kan komma att ändras när nya tavlor ska komma upp på väggarna.

Sara Danius av Frida Malmgren

På en vägg hänger Frida Malmgrens version av Sara Danius. Den är så underbar! En cool feminist har porträtterad av en annan cool feminist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.