Feministbiblioteket rustar för OS-fest

Olympiska flaggan

Det är kul med fest och det var roligt med Europafest i mars. Nu är det dags att hårdsatsa igen. I augusti blir det OS-fest på bloggen! Eftersom jag då kommer att vara en nattammande (eller nattmatande) tvåbarnsmamma så börjar jag förberedelserna redan nu.

Jag har i sociala medier efterlyst kvinnliga olympier som gjort sig kända för något speciellt. Jag har fått så många bra svar att alla inte kommer att få plats. Så otroligt roligt! Det kommer en olympier om dagen under hela OS och titeln är som vanligt Berömda och glömda idrottskvinnor. För den som redan nu tänker att hen måste tipsa om Guld-Greta som Jens Lind gjort en dokumentär om och som sändes i torsdags, kan jag avslöja redan nu att jag sett den och skrivit om Greta. Här kan du se en sammanställning över alla idrottskvinnor jag har skrivit om och de kommer alltså inte att vara med under OS-veckorna i sommar.

Jag kommer också att tipsa om böcker med tema kvinnor och sport och försöker läsa en hel del. Men just nu är jag inne i så mycket annat att det har hamnat lite i skymundan. Jag hoppas att kunna ta igen det när barnet är fött och jag behöver mer lättlästa böcker, jag har exempelvis ett par olästa fotbollsböcker från Olika!

Har du tips om bra böcker om sport, helst olympiska spel och kvinnor så säg till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.