Fars dag och några boktips om bra pappor

Jag och min pappa på hans 70-årsdag

Jag och min pappa på hans 70-årsdag. Mallorca, juni 2014.

Idag är det fars dag och jag har ringt och pratat med min far. Dessutom har vi körde vi heldag för att fira mina barns far. Det har varit husvisningar (nödvändigt), besök på badhus (simskola för den stora och kul för den lilla att hänga på) och middag på rolig restaurang med rullband. Det sistnämnda blev lite fiasko eftersom det nu bara var sushi som kom på bandet och allt annat fick man hämta själv. Barnen gillar inte sushi och var grymt besvikna. Vi vuxna också. Men vi hade en fin dag ändå!

Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri: En bok om en pappa som inte vill bli som sin egen pappa och bara dra från sina barn. Han är pappaledig och försöker vara närvarande. Mitt i all ångest över att inte räcka till, räcker han till mer än väl.

Anne på Grönkulla av Lucy Maud Montgomery: Alla pappor är inte biologiska pappor, men de kan vara fantastiska ändå. Anne tas omhand av syskonen Marilla och Matthew. Meningen var att ta hand om en pojke som kunde hjälpa till på gården, men när Matthew upptäcker misstaget blir han så förtjust i Anne att han tar med henne hem. Sedan står han alltid upp för henne, till och med mot sin dominanta syster.

Nybyggarna av Vilhelm Moberg: Det finns en scen i Nybyggarna, som jag aldrig kommer att glömma. Karl-Oskar är på väg hem, men överraskas av snö. Han har med sig sin äldste son och denna riskerar att förfrysa. Då slaktar Karl-Oskar sin oxe för att lägga pojken i den. Pojken överlever.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Åh, så fint! Historien med Karl-Oskar och boxen hade jag glömt. Den är så fantastiskt.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna12 november, 2019 kl. 03:38
    Författare
   • Svara

   Verkligen! Så fin historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.