Ericsson Wärn, Karina; Margò Fallai – Modedrottningen; 2013

Margò Fallai modedrottningenJag visste egentligen ingenting om Margò Fallai, kvinnan som startade flera modeboutiquer i Sverige och USA, innan jag fick syn på boken. Jag valde ändå att läsa den eftersom jag fascinerades av hennes historia. Modebranschen något son jag inte vet mycket lite om och som inte heller intresserar mig så mycket, men jag måste bredda mig.

Margò Fallai berättar om dit liv för författaren och journalisten Karina Ericsson Wärn och det är en berättelse ganska rakt på sak. Den ganska kärleksfattiga barndomen, viljan att gå emot strömmen, de höga studieresultaten och sedan det framgångsrika liv hon levt efter att ha slagit sig in i modebranschen och arbetat mycket hårt. Hon avskyr när folk säger att hon haft tur, för hon menar att hon hela tiden jobbat i en stentuff bransch. Hon avskyr också rika hemmafruar utan känsla för mode som startar boutiquer och förstör för hela branschen. Hon berättar också om vad hon ha fått offra, även om det är något nedtonat.

Jag kunde inte bestämma mig för om det var en fascinerade berättelse om en kvinna som genom sin styrka och drivkraft har skapat sig enormt mycket framgång och lycka, eller om det mest var en berättelse om hur fint är att leva när man är rik. Det irriterade mig att hon problematiserade sin egen barndom och frånvarande föräldrar, medan hon (knappt) tyckte det var märkligt att hon skickade bort båda barnen på internat med ett hav mellan sig, när de bara var tonåringar. Jag gillade dock bokens sensmoral – ska du bli framgångsrik så behöver du jobba hårt, även inom modebranschen.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Norstedts, Sydsvenskan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.