Recension: Baek, Heena; En fe på badhuset; 2012

En fe på badhusetEn fe på badhuset är den andra av den koreanska barnboksförfattaren och Almapristagaren Heena Baek (eller Baek Heena om man skriver efternamnet först) som har getts ut på svenska. Det är bokförlaget Trasten som ger ut Heena Baek på svenska. En fe på badhuset kom ut 2020 i Sverige.

En flicka följer med sin mamma till badhuset. inte det stora fina, utan det gamla och slitna på andra sidan gatan. Där gillar hon att bada i kallt vatten och i den kalla bassängen träffar hon en fe. Hon och fen badar så länge att flickan blir förkyld. Men fen kommer till henne på natten och när hon vaknar är hon frisk igen!

En fe på badhuset gjorde inte riktigt samma succé här hemma för min fyraåring som Molnbullar. Den här boken är tecknad med människorna som lerfigurer och det tyckte Selma var ganska så läskigt. Bilden på flickan i sägen med snor ur näsan, tyckte även mamman var något läskig. Ändå tyckte jag mycket om de naturtrogna kropparna (långt ifrån trådsmala och med naturliga veck här och där). Utsidan där flickan och fen är under vattnet och flickan har uppblåsta kinder är helt underbar!

Innehållet är drömsk och kanske aningens svårt att hänga med i, men jag tror att boken tjänar på flera genomläsningar, precis så som det brukar bli när man ska läsa för sina små. Jag hoppas därför att vi kan ta fram boken igen så att det blir en lika stor favorit som Molnbullarna. Jag har även köpt Magiska godiskulor så det finns mer av Heena Baek att upptäcka och älska här hemma!

En fe på badhuset

Omslaget i färg.

En fe på badhuset

Fin bild där fen dricker yoghurt som hon fått av flickan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.