En barnfamilj i Köpenhamn: #värme #utekväll #sommarregn #smultronställe #trött

I helgen var vi i Köpenhamn. Jag ska berätta lite om den för er med hjälp av det jag missar på Sommarlov med Kulturkollo, nämligen  #värme #utekväll #sommarregn #smultronställe och #trött.

#värme

Hugo och pappa åker karusell på Tivoli i Köpenhamn

Värme var det inte gott om trots att Yr utlovat 23 grader en vecka innan. Men vi fick en fin kväll på Tivoli med värme och sol. Här ses Hugo åka karusell med sin pappa.

Hugo kramar Rasmus Nalle

Hugo fick också lite värme av en ny favorit (som vi introducerat honom för), Rasmus Nalle eller Rasmus Klump som han heter i Danmark och där han är betydligt mer känd. Några gamla avsnitt från min barndom fanns på YouTube att visa för barnet innan resan hit.

#utekväll

Hugo och pappa på finkrog

Vi gick ut varje kväll och vi insåg att Hugo nog är för liten/för stor för lite finare krogar. Se film på telefonen är inte så jättekul längre och han kan inte sitta still och inte låta bli att störa andra gäster så varje kväll på restaurang var en prövning. Vi insåg försent att vi valt fel krogar också. På bilden ovan har Hugo inte blivit helt odräglig och den middagen var helt ok, i alla fall om vi jämför med den som följde dagen efter, men den pratar vi inte om nu.

#sommarregn

Hugo och pappa på Den blå planet

Det ösregnade en dag så vi bestämde att gå på Den blå planet och se på fiskar och andra vattendjur. Det hade alla andra turister också tänkt sig och kön skulle ta en timma. Men jag lyckades i regnet beställa biljetter på nätet så att vi kunde glassa förbi kön. Bara den lilla hade regnskydd. Tyvärr togs inga bilder på detta spektakel så #sommarregn får här symboliseras av det regnskogsregn vi fick uppleva där inne. Hugo som älskar fiskar och hajar var i sjunde himlen och det var helt klart värt varenda dansk krona att gå in.

#smultronställe

Jag och Den lilla sjöjungfrun

Jag vet inte om vi fick något smultronställe i Köpenhamn den här gången, men en sak är jag säker på. Den lilla sjöjungfrun är inget smultronställe och kommer aldrig att bli. En liten liten kvinna på en liten sten i vatten och en miljard turister i en miljon bussar. Här är jag och, förlåt asiatiska kvinna, en annan turist. Jag är så tacksam över att jag var 38 år när jag såg den här första gången och inte 8 då besvikelsen kunde varit enorm. Nu var jag förberedd. Den lilla sjöjungfrun tävlar med Manneken Pis om världens sämsta turistattraktion.

#trött

Mamma och Hugo matar änder i Köpenhamn

Efter tre dagar i Köpenhamn var jag nästintill utpumpad. Men det var ju roligt också, kan jag konstatera så här efteråt. Här jag är trött och nervös inför en stundande middag med goda vänner. Hur skulle det gå? Fullkomligt lysande! Min kompis hade med sig massor av leksaker och underhöll Hugo för att vi skulle kunna genomföra middagen. Vi fick en flerrätters japansk middag med fördrink och Hugo störde inga andra gäster. Ett bra avslut på semestern!

2 kommentarer

1 ping

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

    Känns igen det där med restaurangbesök. Men nu fyller yngsta snart sex så nu börjar det gå bra att äta ute igen. Så hav förtröstan 😉

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

      Jo, jag har väl det 🙂

  1. […] i Köpenhamn med familjen på minisemester och såg stadens med kända och absolut fånigaste turistattraktion […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.