Deutscher herbst – nu blir det tyskt!

Nu är det betydligt kallare än förra veckan. För en vecka sedan var jag och Hugo på Eriksdalsbadet och badade, i helgen var vi på Landsort i regnrusk och köpte tjocka tröjor för hösten. Vad passar då inte bättre än att sparka igång en ny utmaning?

Som jag redan har hintat här tidigare handlar höstens stora utmaning här på bloggen om att läsa tyskspråkig litteratur. Det kommer att vara fokus på Tyskland, men även Österrike samt tyskspråkiga delarna av Schweiz och Italien kommer att få vara med på ett hörn.

Som vanligt när det gäller mig och min blogg kommer det att bli kvinnor, kvinnor, kvinnor. Jag har som mål att läsa tre böcker på tyska. Vi få ser om det kommer att hålla.

Hänger du med? Att bara läsa kvinnor och/eller feministisk litteratur är såklart inget måste. Jag kallar utmaningen Deutscher hebst som inte bara betyder tysk höst, utan också anspelar på de sista dramatiska veckorna av Rote Armé Fraktions glansdagar hösten 1977. Det avslutades med tre förgrundsfigurers självmord den 18:e oktober. Makabert kan tyckas, men så är ju RAF lite av ett specialintresse för mig. Ta namnet med en nypa salt och överanalysera inte 🙂

UPPDATERAT

För er som vill spana in bra tyskspråkig litteratur på svenska ska kolla in förlaget Thorén och Lindskog. För uppdateringar på Facebook, gilla deras sida.

tysklands flaggaÖsterrikes flaggaschweiz flaggaItaliens flagga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.