De små barnens bok

I fredags gick jag och Hugo en promenad i Hammarby Sjöstad där vi bor och jag gjorde lite ärenden. Bland annat gick vill till Lumabiblioteket där vi skulle hämta ut en bok till Hugo. På BVC fick vi ett kort som skulle  lämnas in på biblioteket och i utbyte skulle Hugo få en bok, De små barnens bok, som är en antologi sammanställd av Siv Widerberg.

När jag googlade boken såg jag att många bibliotek runt om i landet har samma erbjudanden och det var en fin liten present, tycker jag. Jag har bläddrat igenom den och det är många fina texter, rim och sånger. Boken är rikligt illustrerad och det är, vad jag kan se vid en snabb genombläddrning, inte helt könsrollsstereotypt och det finns gott om bilder på barn med annan etnisk bakgrund än svensk. Politiskt korrekt på ett bra sätt.

Siv Widerberg är hon som sammanställt diktantologin Kärlek och uppror, som var min absoluta favoritbok som tonåring. Det var också min introduktion till lyrik.

Jag ser fram emot att läsa De små barnens bok för Hugo och när han blir äldre ska han få en alldeles eget exemplar av Kärlek och uppror.

De små barnens bok: Bokus
Kärlek och uppror: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.