Bredvidläsning: Samtal från en ängel av Guillaume Musso

Samtal från en ängelJag ville läsa något franskt i och med min medelhavsutmaning och valet föll på deckaren Samtal från en ängel av Guillaume Musso, som jag spanat på ett tag för att den lät så spännande. Andra har hyllat den och den är dessutom nominerad till årets bok 2021. Guillaume Musso är en manlig författare och innehållet inte speciellt feministiskt inriktat, men jag skriver här några rader om boken ändå. Samtal rån en ängel är utgiven på Bokförlaget Nona.

Madeline bor i Paris och Jonathan i San Fransisco. De möts på flygplatsen i New York och råkar förväxla mobiltelefoner. Pga bland annat strejk i Paris lyckas de inte omedelbart återlämna mobilerna och både Madeline och Jonathan blir nyfikna på den andres liv. De börjar kolla runt i respektive mobiler och deras historier börjar växa fram.

Jonathan var stjärnkock, men sålde allt eter att run varit otrogen och lever nu ett undanskymt liv. Han sålde allt eter att run lämnat honom och lever nu ett undanskymt liv. Varför undrar Madeline. Jonathan kommer åt Madelines innersta hemlighet, som handlar om ett all hon varit inblandad i. Var alltså den här blomsterhandlaren en före detta polis? Det hela blir än mer spännande när Jonathan upptäcker beröringspunkter.

Samtal från en ängel var den smarta deckare som den utger sig för att vara. Den var något seg i början, men så fort Madeline och Jonathan börjar samarbeta blir det mycket spännande. Det som däremot var på minussidan var lite väl blodig upplösning och sen ganska stereotypa kvinnoskildringar. Som avkoppling fungerade deckare utmärkt. Jag lyssnade på den på Storytel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.