#bookaday 12:e juni – Jag låtsas ha läst den

Bookaday

Dagens utmaning i #bookaday är I pretend to have read it.

Om frihetenDet är såklart mycket pinsamt, men nu måste det till ett erkännande. John-Stuart Mills Om friheten var kurslitteratur på Statsvetenskap A i Göteborg 1998. Jag var liberal redan då och helt ny medlem i Folkpartiet och Liberala ungdomsförbundet. Självklart såg jag fram emot att läsa Mills mest kända verk. Nu var jag inte den där duktiga flickan som inte gjorde annat än att plugga, utan jag tog många genvägar för att jag skulle få PG, det vill säga precis godkänt. Min bedömning var att jag bara skulle hinna första kapitlet av Om friheten och att det skulle räcka. Det räckte, men jag hade lovat mig själv att som folkpartist jag var skulle jag läsa den senare. Det gjorde jag aldrig. Det har dock inte hindrat mig från att hämningslöst påstå att jag har gjort det.

Men jag HAR läst Förtrycket av kvinnorna!

2 kommentarer

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

    Haha, de där kurslitteraturböckerna ligger nog olästa hos många statsvetare… Jag minns inte att jag har läst mer än utdrag av Mill själv

    1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

      Det är skönt att jag inte är ensam 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.