Bokhörnan: Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts av Mhairi McFarlane

Carinas zoom-möte

Carinas zoom-möte, bild från hennes Instagram. Själv satt jag på balkongen.

Nu blev det mys! Zoom-corona-cirkeln hade valt Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts av Mhairi McFarlane som sin nästa bok och jag kunde bara tacka och ta emot. Så kul att diskutera riktigt bra kvalitetsfeelgood! Den här gången var också allas vår feelgood-guru Lotta på I hyllan med. Läs min recension här. 

Var det verkligen så bra?

Nej, flera av oss tyckte inte det, trots att feelgood är något av deras genre. Jag var häpen. Såklart är det bra!Jag ratar det mesta i feelgood-väg, men just McFarlane väljer jag framför mycket. Jag tyckte inte att den här boken var en av hennes sämre,även om någon ville ha det till att det kanske skulle duga som en debutbok.

Var den hopplöst förutsägbar?

Återigen tyckte vissa det. jag och några till ansåg ändåa tt det fanns visst utrymme för att den kunde sluta på lite olika sätt. Det är klart att man vet VEM hon ska får, men inte HUR och VARFÖR. Det är ju det som är det fina med feelgood. Man behöver inte vara så nervös över felaktiga val.

Feminismen

Ja, den är feministisk och det finns tydliga sådan drag. Jag och typ alla uppskattade den biten mycket, oavsett vad vi tyckte om boken som helhet.

Och mer då?

Nej, sedan pratade vi om katter, bad och sommarläsning i stort. Det var ett härligt möte även om boken kanske inte ledde till enormt långa och djupa diskussioner. För mig gav mötet mig mycket ny energi och även om alla böcker vi läser inte är min genre kommer jag läsa och delta bara för att få snacka bort två timmar med underbara bokbloggarmaffian!

Nästa bok

Till nästa gång ska vi läsa Min mörka Vanessa av Kate Elizabeth Russell. I den här cirkeln läser vi mainstreamböcker. Det är lite talande att jag inte hört talas om dem, men alla andra verkar begeistrade. Kan vara bra för min bokliga allmänbildning detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.