Bokhörnan: Ljudet av fötter av Sara Lövestam

Ljudet av fötter

Idag skulle vi ha bokcirkel med Bokhörnan. Jag hann inte läsa ut Sara Lövestams Ljudet av fötter, utan hade ca 15 lyssningsminuter kvar. Det hindrade mig inte från att logga in. Det som däremot hindrade mig – och även de andra deltagarna – från att chitchatta länge var att vi alla var upp tagna med att antingen vara på landet, vara på väg till landet eller kommit ifrån landet. Eller med att fira en födelsedag.

Ljudet av fötter handlar om ofrivillig barnlöshet och ligger mig kanske lite för nära i tiden. Ångesten över att nidblödningar ger för mycket hopp har även jag haft. Jag undrar om den som inte haft svårt att bli gravid ens vet vad en nidblödning är (googla annars!).

Det var verkligen mysigt att mitt i semestern säga hej till några av mina bokbloggarvänner, öven om det vart kort. Vi hade i sista sekund kommit på att vi skulle bjuda landetgrannarna på middag eftersom pappan i den familjen lyckades dyka rätt på vårt tappade ankare vid vår gemensamma båtutflykt idag. Så jag pratade bok medan jag vispade våffelsmet och marinerade kyckling.

Jag tror att vi bokcirklade i 20 minuter och på den korta tiden hann vi, förutom personliga saker, avverka att Lövestams bok innehåller karaktärer från hennes tidigare böcker (måste läsa fler!), min ångest över ofrivillig barnlöshet samt huruvida huvudpersonen Monika var jobbig eller sympatisk.

När jag skriver detta är det tropisk natt och jag ser fram emot att gå och lägga mig och lyssna klart på boken. Imorgon får ni en recension på den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.