Bokbloggsjerka v 4

Nu är jag tillbaka från semestern och tänkte därför återigen hoppa på bokbloggsjerkan på Annikas litteratur- och kulturblogg.

Veckans fråga:

Om du hittar en bok du gillar går du då bananas för att få tag på samtliga böcker som denna författare har skrivit?

Både ja och nej. Det måste verkligen vara en av de bästa böcker jag någonsin läst för att jag ska göra det. Annars kanske jag kollar upp om det finns fler böcker, kanske till och med köper dem, men de står fortfarande olästa i hyllan. Författare som jag gått bananas för: Sofi Oksnanen, Marilyn French (fast där har jag inte hunnit läsa allt) och Slavenka Drakulic. Doris Lessing är också en favoritförfattare som jag har velat läsa mer av, men hon har skrivit så mycket att jag inte har någon ambition att läsa allt.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Jag håller med dig om att det måste vara en riktigt bra bok för att ”gå vidare” med fler. Oftast är det trevligare med nya bekantskaper

  1. Jo, det finns ju så otroligt mycket att läsa så hellre nytt brukar vara min devis också.

 2. Jag fick Kvinnorummet som typ 14-åring 🙂 men har inte läst något mer av French. Vilken skulle du rekommendera?

  1. Åh, jag skulle säga Sin mors dotter. Den är nästan bättre än Kvinnorummet. Det blödande hjärtat är också bra, men inte lika. Sedan har hon skrivit en del facklitteratur också som är bra.

   1. Ok, tack för tipsen! Det ser ut som ett fall för bibliotekskortet att få fatt i de titlarna du nämner, eller kanske en sådan däringa utlandsbeställning.

   2. Om du bor i en större stad i Sverige kan du testa Myrorna. Där hittade jag alla hennes böcker. Det är ju fd bästsäljare och har säkert varit månadens böcker i olika bokklubbar så de är inte svåra att få tag på second hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.