Bokbloggsjerka v 21

Veckan fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Nämn en bok som står på din önskelista just nu.

Jättesvårt att begränsa sig till en och jag har flera önskelistor som jag går efter när jag ska beställa lite böcker. Förra veckan efterlyste jag Lilla feministboken och fick tips om att den fanns på Adlibris. Den som varit slut i flera år kan ju inte helt plötsligt finnas där, men så var det och den är nu i min hand! En bok mindre på önskelistan.

En annan grej är att jag ofta köper det jag väldigt gärna vill ha och därför finns det inga böcker som jag verkligen verkligen vill ha, för dem har jag resan köpt.

Så vad återstår? Jag vill ha en jäkla massa halvbra deckare att läsa i sommar. Jag vill hitta spännande böcker att recensera här. Och jag vill ha böcker som utspelar sig i och är skrivna av författare som kommer från länder jag inte läst från förut. Det var dock inte svar på frågan. En bok var det.

Jag väljer The Great Women Superheroes av Trina Robbins om kvinnliga seriefigurer. Jag fastnade för den när Ms blog presenterade århundrades bästa fackböcker och den låg där på plats 79. Den är svår att få tag på och tröskeln att beställa second hand från Amazon är större än när den går att finna på en sajt i Sverige.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • ochdagarnagar27 maj, 2012 kl. 08:20
  • Svara

  Håller med dig om din sommarläsning, ett gäng deckare, recensionsböcker och förstås böcker från världen där ute. Bra kombo!

  1. Ja, det bästa i en härlig blandning 🙂

 1. Oj, jag har provat det där med att köpa de böcker jag vill ha och det är därför jag har 200 olästa i hyllan nu. Så jag slutade med det, eller ja, saktade ner inköpstempot lite 🙂

  1. Ja, det är nog klokast. Alla böcker vill man ju inte heller behålla på sikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.