Berömda och glömda OS-kvinnor i sommar

Olympiska flaggan

Detta med mitt nya planerande jag känns mycket bra. Därför kan jag redan nu berätta för er att jag planerar ännu en serie med berömda och glömda OS-kvinnor till OS i Tokyo i sommar. Det blir allt svårare att hitta de där riktiga kanonkändisarna, men det finna många många intressanta idrottskvinnor att skriva om, så jag hoppas att ni läser även om jag redan skrivit om giganter som Flo Jo, Katrin Krabbe och Nadia Comăneci.

Jag älskar sport och jag drömde länge om att bli sportjournalist. Nu valde jag en annan bana för längesedan, men om jag någon gång skulle bli erbjuden ett jobb inom sport så skulle jag inte tacka nej. Mitt bidrag till sportjournalistiken nu blir att skriva om idrottskvinnor som en del av idrottshistorien. Jag kommer att lyfta fram 17 olympiska kvinnor under OS, en om dagen, men alla kommer inte att lyftas fram för att de vunnit guld. Det kan vara andra saker, även att de varit dopade.

Alla är inte berömda och alla är inte glömda. Det ska vara en mix. Jag vill lyfta fram den som gjort något coolt i det fördolda och den som tagit de ädlaste medaljerna. Det ska också vara en bredd gällande år de var aktiva och från vilka länder de kommer. Det kommer att vara övervikt på friidrottare, men det kommer att finnas kvinnor från andra sporter också.

Jag hoppas att ni, lika mycket som jag, ser fram emot OS i Tokyo. Min längtan ska jag stilla med att skriva 17 stycken kvinnohistoriska berättelser. Första inlägget kommer den 24 juli!

Tills dess får ni gärna läsa om några av mina tidigare inlägg:

Greta Johansson

Zola Budd

Stella Walsh

Anne Windsor

Olga Korbut “Sparven från Minsk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.