Berömda och glömda idrottskvinnor: Kristina Vogel

Kristina Vogel

Velodromcykling är kanske inte en gren vi svenskar hänger med så mycket i, men jag kan berätta att Kristina Vogel från Tyskland har varit framgångsrik i den grenen. Hon vann lagsprinten tillsammans med Miriam Welte i OS i London 2012. Imorgon drar velodromcyklingen igång i OS i Rio. Vogel är med och tävlar.

Vogel är född 1990 i Kirgizistan i dåvarande Sovjetunionen. Hon flyttade med sina föräldrar till Tyskland när hon var sex månader gammal. Hon har alltid varit sportintresserad och 2000 fann hon sin favoritgren, cykling. 2007 nådde hon sina första framgångar som juniorcyklist.

2009, när Vogel var ute och cyklade i närheten av sitt hem i Efurt i Tyskland, blev hon påkörd av en minibuss. Hon skadades så svårt att hon hamnade i koma. Men efter två dagar i koma, fyra veckor på sjukhus och tre månaders rehab var hon återigen på cykelsadeln. Hon tackar sina vänner och partner på sin hemsida för att hon lyckades med denna satsning.

Det stora målet under karriären var ett OS-guld. I London fick hon det så äntligen, efter sin stora olycka. Det är sannerligen imponerande!

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Jag hade ingen koll på velodromcykling tills jag läste Chris Cleaves ”Gold”, den tyckte jag för övrigt var bra läsning. Jag gillar dina temaveckor med idrottskvinnor, jag vet ingenting om någon av dem så det är intressant!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
   • Hanna11 augusti, 2016 kl. 01:00
    Författare
   • Svara

   Roligt att höra! Det är roligt att skriva om dem också. Får ju tips om bra personer. Vogel exempelvis, hade jag inte hört talas om innan. Mina kunskaper om velodromcykling kommer också från Guld 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.