Berömda och glömda idrottskvinnor: Ann-Louise Skoglund

Ann-Louise SkoglundDet pågår ett friidrotts-VM och jag passar därför på att köra lite berömda och glömda friidrottskvinnor varje dag. Idag vill jag uppmärksamma Ann-Louise Skoglund, då berömd, men idag nästan glömd.

Hon vann friidrotts-EM på 400 m häck i Aten 1982 och kom sexa på VM i Helsingfors 1983. I OS i Los Angeles 1984 skulle hon ta guld, i alla fall om man får tro de högt uppskruvade förväntningarna på hemmaplan. Det var kanske inte så realistiska, men hon kom i vilket fall femma (vilket väl får ses som ett utomordentligt bra resultat). Hon deltog också i EM 1986 i Stuttgart där hon kom fyra, men sedan försvann hon.

Idag är hon representant i Sveriges Olympliska kommittée och hon lär ha nobbat SVT:s Mästarnas Mästare. Jag tror inte att människor verkligen har glömt henne, men hon har på något sätt fallit ur det kollektiva minnet. En fantastiskt duktig friidrottare var hon och jag tycker att hon förtjänar lite uppmärksamhet i dessa dagar. Jag var tyvärr för liten för att minnas loppet i Los Angeles. Jag minns bara kanotguld från det OS:et, då jag bara var sju år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.