Berggren, Jonna; Isporten del 1- Väktaren & Stenarna; 2008

Boken är utgiven på Olika förlag, som är ett förlag som ger ut barnböcker som är testade ur ett jämställdhet- och mångfaldsperspektiv. Isporten är en serie på tre böcker och vänder sig till barn 6-12 år. I boken får vi träffa Johanna och Mads som både vet att de har speciella förmågor och som därigenom blir vänner. Tillsammans med klassmorfar Ingvar upptäcker de en värld där djur kan prata och som kommer att leda dem till Islandet.

 Jag tycker att det är svårt att recensera barnböcker när jag inte själv har barn. Dessutom är det knivigt att sätta ett omdöme på en bok i en genre jag inte är så förtjust i och inte heller så var när jag var yngre. Dock kan jag säga att det är intressanta karaktärer och en medryckande handling. Jag läste förstås boken med genusglasögon och jag får säga att det är spännande att se hur mycket man faktiskt reagerar på; busschauffören är en hon, de elaka barnen är både pojkar och flickor och flickorna är värst, den snällaste läraren är en han osv. Jag ser fram emot fler böcker från Olika förlag och såklart ska jag läsa även del två och tre i Isporten.

Bloggar: Kim M. Kimselius är här nu!
Media: Svd, SR

2 pingar

  1. […] del 1 har recenserats tidigare på Feministbiblioteket. Läs den gamla recensionen här. Share this:FacebookTwitterLike this:GillaBli först att gilla denna […]

  2. […] Isporten del 1 har recenserats tidigare på Feministbiblioteket. Läs den gamla recensionen här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.