Baksmällan idag är enorm (den politiska alltså)

Jag känner mig bakfull. Inte för att jag var speciellt full igår, utan för att jag är trött och utarbetad och jäkligt ledsen över valresultatet. En kompis på Facebook beskrev det hela mycket träffsäkert: 

Att förlora ett val är som att vara ofrivilligt singel. Du har bra idéer, du är välfungerande och duktig på mycket, men ändå vill ingen ha dig. De vill ha någon annan.

Precis så. Mitt parti fick 5,4%. det känns verkligen, verkligen inte bra. Folk röstade för ett nytt Sverige. I vänsterväljarnas värld har Sverige gått sönder och nu få de möjlighet att laga det och det ska bli intressant att se hur de gör det. Av hela mitt hjärta och utan ironi önska jag dem lycka till.

Det är ju såklart inte detta som är det värsta med gårdagens valresultat. Nej, det som gjorde att jag låg i fosterställning och grät mig till sömns igår var att 12,9% av befolkningen röstade på ett rasistisk parti. Att se Jimmie Åkesson le och vara lycklig i TV gör ont ända in i själen.

En förklaring till deras framgångar är helt klart att regeringen drivit den mest generösa invandringspolitiken i mannaminne. Sånt kostar uppenbarligen. Vi måste alla ta oss i kragen och analysera vad som gått fel, men måtte vi aldrig landa på att den politiken som var fel.

Det jag lever på en dag som denna är alla underbara människor som röstat på folkpartiet för att jag har övertygat dem och på alla mina politiska motståndare som tycker att jag är en fantastisk människa som kämpar så hårt för något jag tror på. Jag får visserligen betalt för det, men det betyder inte att jag har fått sova ut alla nätter under denna valrörelse. Till alla er som kämpat för ett annat parti än SD i denna valrörelse säger jag. Bra gjort! Ni är också fantastiska!

Jag säger som min kollega Therése Quiding: Jag har haft valrörelsens kanske roligaste jobb. Jag har haft förmånen att sitta i Folkpartiets valcenter och svarat på frågor från allmänheten via telefon, mejl och sociala medier. Det kommer att kännas tomt att nu återgå till mitt ensamma rum på riskdagen.

Valrörelsens roligaste jobb

Tack för att jag fick dela rum med er och skratta mycket under denna valrörelse, Lars, Ulrika, Rickard, Therése, David och Sophie och så Erica och Sofia också som inte var med när Tidningen NU fotade oss. Jag har haft helt fantastiskt roliga veckor. Fast nu vill jag bara sova och kanske vila ut på nåt all inclusive-hotell vid medelhavet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.