Avslutning novell-lördag: Rumänien

Rumäniens flaggaIdag har jag läst noveller ur Skräpliv: Rumänska noveller från förlaget 2244. Det har varit en stor läsupplevelse och jag har stifta nya bekantskaper med flera intressanta Rumänska författare.

Det jag har lärt mig mest om i denna rumänska novellsamling är kommunismen och vad diktaturen gjorde mot sina medborgare, både då och nu i efterhand. Jag tyckte att det fanns flera noveller som var öppna för tolkning, men som ändå tycktes handla om hur det är att leva i en diktatur.

Bäst idag alla kategorier: Dött lopp mellan Det stora priset och Östra Station
Bästa tvist: Upp med huvudet!
Roligast idag: Det stora priset

Jag tyckte mycket om de rumänska novellerna och jag som tycker om att läsa om kommunism och postkommunism hade stor behållning av hela den här novellsamlingen. Jag har haft en känsla tidigare när jag läst rumänsk litteratur att det är ganska komplicerat och kräver mycket av läsaren. Det fanns flera noveller jag läst till idag som bevisar motsatsen.

Jag ska försöka köra novell-lördag redan nästa lördag och då blir temat Kambodja, Georgien eller Polen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.