Avslutning novell-lördag: Grekland

Greklands flaggaDetta var en gedigen dag och jag har presenterat många fantastiskt bra noveller för er. Om du inte har läst Grekland berättar: Fikonträdets sång så gör det bums! Jag läste bara de kvinnliga författarna för de var så många och så bra att jag kände att jag inte behövde läsa mer.

Sophia Nikilaïdou är född och bor i Tessaloniki och Ersi Sotiropoulou är född i Italien, annars var alla de andra infödda Aten-bor.

Bäst alla kategorier: Bebbas förlovningBästa tvist: Snubblade du, eller?
Roligast: Bebbas förlovning
Bästa feminstiska statement: Brudrovet, Bebbas förlovning och En dag hittar rädslan dig och då är du ensam

Det jag har läst mig om Grekland och grekisk samtida kvinnolitteratur är att det finns en vilja att bryta sig ur gamla strukturer. Jag har också lärt mig att det finns många spännande författare och att det är synd att jag inte förstår grekiska.

Hur ska man gå vidare efter en sådan här fantastisk novell-lördag? Jo, det får bli lite extra speciellt och nästa lördag (7/9) blir det Kina som vi har haft en novellcirkel om på Facebook.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Vad nyfiken jag blir på den här novellsamlingen! Jag har ännu inte hunnit blogga om dagens läsning; jag tror att det får bli novell-lördag på en söndag istället! Och då om några svenska damer…

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna1 september, 2013 kl. 09:35
    Författare
   • Svara

   Ja, det går ju bra det också 🙂 Den var riktigt bra den här samlingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.