Avslutning barnboksvecka: Dag 3

Barbro Lindgren

Idag har jag läst Barbro Lindgren. Hon ha skrivit otroligt många böcker och flera av dem är barndomsfavoriter. Jag har inte läst  om Loranga, Masarin och Dartanjang, men dem hade jag tänkt att stifta bekantskap med i vuxen ålder. Jag tyckte inte de verkade så bra ur genussynpunkt så jag läste dem inte till idag. Jag valde istället att läsa om två andra karaktärer, Benny och Rosa.

Det är böckerna om Barbros egen uppväxt som jag tycker är bäst. Världshemligt och de andra böckerna är och var verkligen stora favoriter. Lilla Sparvel har jag mig veterligen inte läst och jag hann inte med det till den här veckan så de böckerna har jag kvar. Enligt en läsare är de också bra, men ännu mörkare än hemligt-serien.

Imorgon ska jag ge er massor av tips på bilderböcker för små barn som trotsar normer och som har flickor i huvudrollen. Klockan nio kommer det första inlägget och sedan publiceras ett i timmen fram till avslutningen klockan 19.

Jag vill också att ni kikar in hos Liselotte som tipsade mig om Slottet med de många rummen. Hon har i veckan skrivit om Alfons och hur hon ser på de böckerna och recenserat en bok om att vilja passa in, De ovanligaste barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.