Recension: Bjorvand, Anges-Margrethe & Aisato, Lisa; Astrid Lindgren; 2016

Astrid LindgrenModernistas julbasar förra året köpte jag barnboken Astrid Lindgren om författarinnans liv, beskrivet för barn. Jag läste den själv, men har planer på att läsa den för mitt stora barn eftersom vi ska åka till Astrid Lindgrens värld i sommar. Agnes-Margrethe Bjorvand har skrivit texten och Lisa Aisato har illustrerat.

Det är en mycket fin berättelse som fångar Astrids känsla för fantasi och pärlorna ur hennes liv. Det är på barnens nivå och med referenser till litteraturen som barnen såväl känner. Författaren visar hur Astrid fick idéer till sina böcker. Hon var en busig flicka precis som Pippi, hade ett gott hjärta som Madicken och hennes far växte upp i Bullerbyn. Allt är illustrerat med fina bilder som är mycket verklighetstrogna.

Jag älskade den här vackra bok, både utseendemässigt och innehållsmässigt. Jag kommer definitivt att läsa den för mitt stora barn så snart han vill. Den passar också bra för godnattsaga eftersom kapitlen är korta. Jag uppskattar det extra mycket efter att sonen ofta tröttnar när jag försöker läsa Emil eller Karlsson som har oändligt långa kapitel. Om du inte vet vad du ska ge ett barn i present, så ge den här!

Läs mer: Adlibris, Bokus, Prickiga Paula

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.