Årets fem bästa seriealbum

Persepolis2014 var året då jag på allvar började läsa serier. Detta mycket tack vare min (numera fd) kollega Sofia. Serier är en enormt skön avkoppling samtidigt som det absolut inte behöver vara glättigt eller ytligt. Jag har läst många fantastiska seriealbum 2014 och dessa är de bästa jag läst:

Marjane Satrapi  – Persepolis: Egentligen flera album om en kvinnas uppväxt i Iran och vad som slutligen får henne att lämna landet för gott. Finns i samlingsversion 1-4.

Åsa Grennvall  – Deras ryggar luktade så gott: En oerhört tragisk och känslosam berättelse om en flickas uppväxt i ett hem där kärlek och närhet saknas.

Ellen Ekman  – Lilla Berlin: Mitt första möte med Ellen Ekman blev ett fysisk möte på ett bloggmingel på Norstedts. Jag föll sedan pladask för Lilla Berlin om hipstermänniskorna och deras vardag.

Sarah Glidden  – How to understand Israel in 60 days or less: Sarah Glidden åker på en resa som bekostas av israeliska staten. Den är till för att judar i andra länder ska få lära känna Israel. Glidden är mycket propalestinsk och resan blir omvälvande för henne.

Loka Kanarp – Pärlor och patroner: Ett roligt album om kända kvinnor, som kanske inte alltid gjort sig kända för något positivt. Påminner lite om böcker för den som har bråttom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.