Annandag kvinnodag – eller hur går jag vidare?

Header 2.0

Igår var det internationella kvinnodagen och således är väl dagen annandag kvinnodag. Dagen till ära skrev jag hela tre blogginlägg. Jag brukar vanligtvis drabbas av tunghäfta just på 8 mars. Jag har vigt en stor del av mitt liv till att sprida feministisk litteratur och kvinnolitteratur från hela världen och då är det inte helt självklart var jag ska göra just på den internationella kvinnodagen.

Det är absolut inte så att jag anser att kvinnodagen inte längre behövs och hade jag haft en allmänpolitisk blogg hade jag tyckt att det var självklart att slå på stort just den åttonde mars. Men nu skriver jag ju om allt det jag skulle vilja skriva om just på internationella kvinnodagen varje dag, så det blir liksom ingenting över. Jag vill verkligen att det ska vara speciellt den dagen för att hedra, men vet liksom inte vad jag ska skriva.

Jag tänker ändå att mitt problem är positiva. Jag har valt att ha en nischad bokblogg på gott och ont (ont för att jag inte skriver om allt jag läser och att min läsning ibland blir lite väl nischad mot ena könet) och det är mitt bidrag till den feministiska rörelsen. Inte för att andra feministiska bokbloggar som skriver om manliga författare också inte drar sitt strå till den feministiska stacken, men ni förstår nog vad jag menar. Mitt feministiska engagemang har jag kanaliserat såhär.

Vad har jag åstadkommit?

Under åren har jag gjort flera saker som jag är stolt över och som har gett större fokus på feminism och litteratur, bland annat en feministisk litteraturkanon 2013 och en gedigen Europa-läsning med fokus på kvinnor 2014-2016. Bloggen av ambassadör för Bokmässan 2014. Jag har tidigare arrangerat tre fysiska träffar, en lansering av bloggen, en nobelläsning med fokus på de kvinnliga nobelpristagarna och en kärleksläsning med kvinnor i fokus. De tre arrangemangen skedde i samarbete med Liberala Kvinnor. Julkalendrar med fokus på feminism och oftast litteratur har jag haft från 2011 och framåt. Under stora sportevenemang skriver jag om berömda och glömda idrottskvinnor.

Hur går jag vidare?

Jag vill nu blicka framåt och funderar på vad jag kan göra mer än att recensera och tipsa om böcker. Vad tycker ni? Vad vill ni se här framöver? Kom jättegärna med idéer på läsutmaningar, events eller andra aktiviteter. Ekonomiska begränsningar finns såklart, men tänker att om idén är tillräckligt bra så finns alltid crowfounding. Hit me! Kom med idéer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.