All världens kvinnor i min bokhylla i januari

Utmaningen All världens kvinnor i min bokhylla går lite i min utmaning Klassiska kvinnor, men det är ändå en egen utmaning som Lyran har initierat. Här gäller fem böcker från fyra världsdelar (Amerika är en och Oceanien blev för svår) som man hittar i sin bokhylla. Det känns ju konstigt att Europa är noll eftersom jag hade som ambition att läsa fler svenska feministiska klassiker, men så kan det gå ibland. Bortsett från det så är jag mycket nöjd med att redan i januari läst mer än en fjärdedel.

Europa

Afrika
Chimamanda Ngozi Adichie – Americanah (Nigeria)
Ama Ata Aidoo (red) – Kärlek x21(Från Egypten i norr till Sydafrika i söder)

Asien
Malala Yousafzai – Jag är Malala (Pakistan)
Kim Thúy – Ru (Vietnam)
Joumana Haddad – Superman is an Arab (Libanon)

Amerika
Syliva Plath – Glaskupan (USA)

1 ping

  1. […] jag kollade igenom våra hyllor i julas för att se vad jag kunde skrapa ihop till Lyrans utmaning All världens kvinnor i min bokhylla, upptäckte jag Fania Fenelons Kvinnoorkestern, som handlar om en orkester med kvinnliga fångar […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.