Vab, sjukdom och jullängtan – novembersummering 2018

Fars dag-firande på Mall of Scandinavia

Fars dag-firande på Mall of Scandinavia. November 2018.

November har varit precis så grå och trist och våt som jag befarade på förhand. Energin börjar ta slut och jag längtar mer och mer efter jullov. Samtidigt är det jobbigt eftersom vi inte ens har någon energi att göra något på helgerna heller och barnen blir extremt gnälliga om de inte aktiveras. Kort sagt, som november brukar vara. Nu har vi gått in i julmånaden och löfte om ledighet samt en massa ljus och glögg gör livet plötsligt mer uthärdligt!

Månadens läsning

Jag har läst så mycket jag orkar och mäktar med och har inte orkat speeda upp läsningen för att nå något läsmål. Däremot har jag tagit tag i detta med utmaningar och prioriterat och satsat på att klara någon/några.

Månadens språk: Arabiska var månadens språk, men jag läste inte Nawal el Saadawi som jag tänkt. Däremot läste jag två tunisiska dikter och en libysk novell, så jag har inte helt ignorerat utmaningen.

Nobelpristagare: Inga nya så det lutar nog åt att jag inte kommer att gå i mål med den här utmaningen.

Jorden runt: Novellen Return ticket av Najwa Binshatwan från Libyen samt två tunisiska dikter. Jag läste även en dikt från Sydsudan.

Hyllvärmare: Sent i november av Tove Jansson har stått i hyllan i mer än ett år och därmed har jag klarat #hyllvärmare2018!

Språkutmaningen: Jag har läst Feministin sagt man nicht av Hanna Herbst på tyska och läser Den, der lever stille av Leonora Christina Skov. Har ungefär 30 sidor kvar i den boken. Idag påbörjade jag Anne B Ragdes Jag skal gjøre deg så lykkelig. Jag satsar på att klara den utmaningen!

Tema mansrollen: Inget nytt den här månaden, men tvekade lite på om Det finns bara två David Beckham kvalificerar sig. Jag lutar åt inte nu, men det är möjligt att jag ändrar mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.