Nu är det bara fyra månader kvar

Magbild v 16

Detta var v 16, nu är jag betydligt tjockare.

Igår var det exakt fyra månader kvar till liten i magen är beräknad att födas. Denna graviditet har liksom min förra varit så långt från glänsande hår och rosiga kinder man kan komma. Alla graviditeter är unika, men inte trodde jag att ett illamående som resulterat i sjukskrivning skulle bli värre andra gången. Jag gjorde för skoj skull upp en liten plus- och minuslista. Det finns trots allt lite som är bättre den här gången.

Fördel förra graviditeten

Jag mådde illa förra gången och var sjukskriven i en dryg månad för det, men det är trots det värre den här gången. Det är så att säga mer konkret den här gången. Nu måste jag akta mig noga för att inte åka på kräkreflexer för då är det kört. Det är svårt att undvika för att man borstar ju tänderna två gånger om dagen och nu har jag dessutom hosta.

Jag hade då som nu problem med att dricka mycket. Men då kunde jag dricka det mesta, bara inte i för stora doser åt gången. Nu kan jag endast dricka starkt kolsyrat vatten utan att bli illamående. En cola kan slinka ner till maten, te går bra till frukost och vanligt vatten funkar precis innan läggdags, men annars är det stopp.

Jag har ständigt en dålig smak i munnen som gör det nästintill outhärdligt att ha ätit. Halstabletter funkar ibland och lakrisal efter maten är det jag överlever på.

Fördel denna gradienten

Kan äta mer. Förra gången kunde jag inte äta exempelvis tvårätters för det tog stopp. Nu är det lite mer som vanligt.

Gravida har ofta problem med att känna lukter lite för starkt. Nu förstärks bara dåliga lukter, medan jag inte har svårt för goda lukter. Jag måste inte byta duschtvål och hudkrämer en gång i veckan som förra gången.

Ingen foglossning. Förra gången hade jag lite känningar, speciellt runt v 20, men har varit helt förskonad hittills den här gången.

Inget karpaltunnelsyndrom. Vakna med värk i armen och för att lindra detta tvingas sova med skena var vardag förra gången, men det har jag helt sluppit hittills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.