Neidestam, Lina; Zelda – Kampen fortsätter; 2012

Zelda - kampen fortsätterJag fick låna två feministiska seriealbum av en kollega och Zelda av Lina Neidestam är den andra jag recenserar (Sjunde våningen av Åsa Grennvall var den första).

Zelda är lite av en kvinnlig, feministisk Rocky (det är författarens egen jämförelse). Hon slåss mot patriarkatet, men är långt ifrån konsekvent i sina handlingar. Hon är tämligen osympatiskt och mycket egocentrisk. Men det är i det som humorn ligger. I Kampen fortsätter, som är bok nummer två, börjar Zelda på konstskola, hoppar av, försöker finna sig själv i Thailand och flyttar slutligen till Stockholm.

Jag var tveksam i början, tyckte att det var väl likt Rocky och med en politisk korrekt inramning. Men jag tror att med serier som denna måste jag lära känna huvudpersonen innan jag helt faller. Och jag tror faktiskt att jag föll, för jag kollade genast upp hur många fler album det finns så fort jag läst ut den. Zelda var en rolig bekantskap. Hon är kåt, hon är oförskämd och hon är supermegafeminist. Ändå finns där en drift med feminismen och den är befriande och underhållande. Man kan faktiskt skämta om allt, även feminister.

Läs mer: Lina Neidestam

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4648

  Jag gillar Zelda, hon är så fel på alla sätt och vis, jag älskar att läsa om henne!

  1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4648

   Jo, det är hon sannerligen 🙂 Men det är ju däri humorn ligger!

 2. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4648

  Läste själv nyligen alla tre Zelda- albumen och blev också himla förtjust! I början var jag tveksam, kändes som att det var för mycket drift med det hela men till slut tyckte jag ändå att det helt enkelt bara var roligt. Som du säger, man kan skämta om allt! Men det som jag tycker är så bra med Zelda är att allt ändå inte är ett skämt, ibland får hon ju faktiskt stå för det hon tycker 😉 Och så älskar jag att det inte är någon slutshaming i den.

  Ska också skriva om albumen snarast på bloggen! Och rekommenderar de övriga Zelda- albumen också 🙂

  1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4648

   Jag kommer absolut att läsa fler Zelda-album! Ja, hon får ju stå för det hon tycker och jag gillar att hon ofta är inkonsekvent, som man så ofta är i verkligheten 😉

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.