Julisummering

Hugo och Selma

Ungarna. Som jag älskar, men som gör att jag inte hinner att läsa. Landsort, juli 2017.

Nu är juli slut och det är dags för julisummering. Jag kan konstatera att min lässvacka bytts ut mot nästintill obefintligt med lästid. 120 böcker på ett år kommer vara en omöjlighet. Lite trist att inte hinna allt roligt som jag normalt skulle hinna, nu när jag verkligen är sugen, men sådant är livet med en ettåring. Mitt projekt att skriva en följetong framför era ögon har naturligtvis också tagit tid från läsningen.

Läsning

120 böcker på ett år: Kommer att ge upp och ändra till 100. Sorgligt men sant.

Feministsommar: Det har inte alls blivit så mycket som jag velat pga av skäl jag angåav ovan. Men två böcker är lästa och en på gång. Det var jag nog tyvärr se som ganska så bra.

Maria Lang: Jag glömde alla Lang-deckare hemma när jag åkte ut till landet #fail. Men på fredag åker vi hem och tvättar lite och rensar posten osv. Påminn mig så att jag inte glömmer igen!

Hyllvärmare: 4/12. +/- 0 från förrförra månaden. Vad ska jags äga? Läser en hyllvärmare nu. Alltid något.

Språkutmaningen: 6/12 1/4 1/2. Inget nytt under solen. Läser en på engelska och en på danska. En på norska är med till landet och den på danska glömde jag hemma. #failigen

Träning

Det har gått sådär med träningen i juli, inte alls som jag tänkt mig. Först var det Almedalen och efter det roadtrip och då fanns det inga som helst luckor till tärning. Sedan kom vi till Lidköping och då var jag sjuk. Efter det var det lugn och ro på Landsort och då var jag äntligen  frisk. Dags för dagliga powerwalks med Selma i vagnen! Men då dök nästa ”problem” upp. Hon måste börja sova bara en gång om dagen och då funkar det inte att jag drar henne i vagn på förmiddagen för då hinner hon somna ändå. På eftermiddagen somnar hon efter tre meter och då vill jag inte slösa den lila dyrbara sovtiden till att träna. All vakentid ägnar hon åt att vara i min famn och då är jag lite noggrannare med vad jag gör när hon sover.

Sedan vill jag simma inför Vansbrosimningen på sex veckor i Icaklassikern. Jag har mätt upp en sträcka som är ca 65 meter och simmat 250 meter en gång och 500 meter en gång. När det väl var dags att satsa på kilometern började det halvt storma och enorma vågor hindrar mig från att simma. Idag ska jag dock välja bort att sova efter att maken kommit upp (hans sovmorgon och Selma sköte sig fint, sov till åtta!!!) och då blir det simning – oavsett vågor!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.