Jorden runt-resan på sin sista etapp

Gammal världskarta

Jag deltar som ni säkert vet vid det här laget i Lyrans Jorden runt-resa. Nu har Europa, Afrika, Asien och Oceanien avverkats och i januari åker vi till Amerika. Jag kommer att läsa Sylva Plaths Glaskupan, som även ingår i den feministiska litteraturkanonen. Sedan var det inga fler kvinnliga författare på den här etappen, men eftersom det är bokmässa i år med tema Brasilien och jag är bloggambassadör så tänkte jag även läsa Vansinnesläkaren av Machado de Assis från Brasilien.

I september reste vi till Europa och då läste jag en bok och påminde om en jag  redan läst:
Adams arv av Asrid Rosenfeld (Tyskland)
Stål av Silvia Avallone (Italien)

I oktober var vi i Afrika och då jag läste tre böcker och påminde om en:
Ännu talar träden av Calixthe Beyala (Kamerun)
Coconut av Kopano Matlwa (Sydafrika)
Bränd jord av Elieshi Lema (Tanzania)
Tunisian girl av Lina Ben Mhenni (Tunisien)

I november var vi Asien och jag läste tre böcker:
Svalornas lek av Zeina Abirached
Mãn av Kim Thúy
Morgon i Jenin av Susan Abulhawa

I december var vi i Oceanien och då läste jag en, påminde om en och körde novell-lördag:
Australien berättar: Drömmen framtid (Australien)
Jellicoe Road av Melina Marchetta (Australien)
Den nya Isabel av Katherine Mansfield (Nya Zeeland)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.