Berömda och glömda idrottskvinnor under OS i Pyeongchang

PyeongChang 2018 vinter-OS

Snart är det OS i Pyeongchang i Sydkorea. Jag har under de två senaste olympiska spelen, 2014 i Sotji och 2016 i Rio, skrivit om en olympisk kvinna varje dag under hela spelen. Jag tänkte att jag nu redan skrivit om de mest intressanta och därför kanske inte ska köra igen. Men så fick jag en komplimang av en av mina favoritsportjournalister på twitter som skrev att jag gjorde ett bra jobb med att lyfta fram historiens idrottskvinnor. Lite starstrucked och stolt bestämde jag mig för att fortsätta med det. Jag är inte den som slutar på topp.

Så satte jag mig ner den 23 december med min sporttokiga familj och spånade. Jag fick en lång bruttolista och det svåraste var att välja bort. Min mamma och pappa bidrog med en massa spännande personer jag inte ens kände till. Jag fick dock lämna många intressanta namn som jag kan skriva om en annan gång. Med det i bakhuvudet så behöver jag nog aldrig sluta skriva om berömda och glömda idrottskvinnor. Vilken tur!

Jag blandar som vanligt superkändisar med verkligt bortglömda stjärnor. Jag har också strävat efter en bredd i idrotter, länder och tidsepoker. Några är fortfarande aktiva och tävlar i Pyeongchang, men de flesta har lagt sina tävlingsartiklar på hyllan som det brukar heta i sportsammanhang. Detta är mitt lilla bidrag till sportjournalistiken, ett yrke som jag drömde om att tillhöra när jag var mellan 7 och 25 år gammal.

Start den 9 februari klockan 10. Jag hoppas att ni kommer att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.