Grattis Kazuo Ishiguro till nobelpriset i litteratur!

Kazuo Ishiguro

Nej det blev inte en kvinna i år heller. Men priset gick i all fall till en författare, vilket vi kanske får vara nöjda med. Jag har inte läst Kazuo Ishiguro, men hört talas om Återstoden av dagen och eventuellt sett filmen.

Jag litar på många av mina bokbloggarkollegor och andra litteraturkännare som säger att det är en fantastisk författare och jag ser fram emot att läsa något av honom. Kanske Återstoden av dagen? Eller vad säger ni, ska jag välja en annan?

Måste dock bara flika in: 100 män och 14 kvinnor har fått nobelpriset i litteratur. I år har dessa siffror inte putsats de minsta. Men det är ju inte Ishiguros fel.

Stort grattis Kazuo Ishiguro!

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Helena5 oktober, 2017 kl. 06:41

  Jag gillar never let me go mycket. Även filmen, för ovanlighetens skull. Ifall du vill spara tid är filmen inte fel, fast då missar du ju språket…

   • Hanna5 oktober, 2017 kl. 09:10
    Författare

   Ska jag läsa alla nobelpristagare så räcker ju inte filmen tyvärr 😉 Tack för tips!

 1. Tipsar om Never let me go och om Återstoden av dagen säger jag: se filmen!

   • Hanna5 oktober, 2017 kl. 09:11
    Författare

   Jag har ev gjort det, men minns inte. Har då kanske inte gjort det om jag får tro dig om dess storhet…?

  • Sanna6 oktober, 2017 kl. 07:17

  Jag håller med om Never let me go, den är fantastisk! Och den senaste, ”Begravd jätte” också. Det är ett bra val, en riktig (!!!) och lite annorlunda författare. Eleganta texter! Och massor som hela tiden gömmer sig under ytan, jag vet inte hur han gör det.

   • Hanna6 oktober, 2017 kl. 08:50
    Författare

   Haha, riktig känns faktiskt viktig i sammanhanget. Det lutar nu åt Never let me go när jag läst på baksidorna. Hoppas att de släpper den på Storytel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.