Födelsedag, val och bokmässa – septembersummering 2018

Jag är glad på Årets bok 2018

Jag är glad på Årets bok 2018.

September har gått sådär superfort igen. Den började med födelsedag för sonen och avslutades med bokmässan.  Däremellan var det val. Vädret har varit allt från sommarvarmt till vinterkallt. September är den månad då jag läser mest recex och därmed inte hinner med så mycket annat, därför kommer dagens sammanfattning inte bli så givande.

Innan sammanfattningen ska jag stanna en liten stund vid månadens personliga höjdpunkt. Jag har varit mamma i sju år och vi har en ettagluttare här hemma. Hugo valde mellan nudlar och pizza som födelsedagsmiddag och jag var tacksam över att det blev pizza och att vi kunde äta de på en uteservering i sensommarvärmen. Det var en fin dag. Vidare firande av Hugo fick vi ta efter valet, då hans pappa och mormor hade häcken full.

Andreas och Hugo på Hugos 7-årsdag

Andreas och Hugo på Hugos 7-årsdag.

Månadens läsning

Jag har halkat efter lite i mitt numer högre läsmål på 150 böcker. Det blev en hel del recex och jag har försökt att läst sånt som jag får flyt av som lite mer lättsmälta deckare och feelgood. Precis före bokmässa fick jag äntligen tag på läslusten igen, men då hade jag så mycket annat så tiden fanns inte riktigt. Nya tag i oktober.

Månadens språk: Tyska var månadens språk och jag läste INGENTING! Skämmes Hanna! Jag kommer att köpa dubbelt i Oktober både tyska och spanska. Bakläxa med andra ord, men jag kan ju bara inte hoppa över just tyska. Läser just nu Berlinerinnen av Martha Wilhelm.

Nobelpristagare: Inget nytt men jag satsar på tunnelbanesäsongen då jag brukar ta tag i allt tråkigt när jag åker till jobbet. De flesta böcker av nobelpristagare finns inte på Storytel och det är där jag hittar mina böcker när jag cyklar.

Jorden runt: Inget nytt.

Hyllvärmare: Inget nytt.

Språkutmaningen: Läser en bok på tyska just nu, se månadens språk.

Tema mansrollen: Inget nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.