Feministbiblioteket tipsar: idrottsböcker

Tidningen NU 62018

Nu har jag varit med i NU igen! Veckans nummer av det liberala veckomagasinet är – så klart – OS och mina böcker handlar om sport. Alla tre har dessutom någon koppling till olympiska spel. I vanlig ordning är det kvinnliga författare och böcker om kvinnor. Kvinnor och sport är – det har ni nog fattat vid det här laget – ett av mina favoritämnen.

Jag tipsar om böckerna:

På damsidan av Helena Tolvhed

Dagbok från Berlinolympiaden av Barbro ”Bang” Alving

License to jump! av Marit Stub Nybelius och Annette R Hoffmann

Läs hela artikeln i Tidningen NU (bara i pappersformat än så länge).

För fler böcker med sporttema, läs min genomgång av sportåret 2016 här.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.