Det där med att räkna böcker, det ägnar jag mig också åt!

Flaggor

Jo, jag ägnar mig åt att räkna böcker. Det var någon som häromåret störde sig på det på twitter, men jag vill gärna ha koll och utmana mig själv att läsa mer. Jag vill också bredda min läsning räknar också hur många länder jag täcker in i min läsning varje år.

Förut räknade jag bara nya länder, men i år har jag räknat alla länder, nya för mig eller inte. Jag har bara räknat länder som författaren kommer ifrån, inte där handlingen utspelar sig. Inte ens när det handlar om en biografi eller ett resereportage. Varje bok är bara räknad en gång (om någon är född i ett land och uppvuxen i ett annat har jag gjort en bedömning och valt land).

121 böcker läste jag förra året och det blev 29 länder. Det är väl ett rimligt mål att komma upp i 30 i år. Jag har bestämt mig för att det ska bli ett nytt land i månaden, men det skadar ju verkligen inte att läsa fler böcker från varje land. Dessutom deltar jag i utmaningen Månades språk, vilket borde bidra till bredare läsning.

Jag räknade alla böckerna på Goodreads. Jag har läst från fler länder om man räknar poesi och noveller på nätet. Jag får uppdatera med detta senare.

Länder jag läste från 2017

Antigua

Bosnien

Bulgarien

Danmark

Estland

Finland

Frankrike

Ghana

Irland

Island

Italien

Kambodja

Kanada

Kina

Kirgizistan

Mongoliet

Norge

Schweiz

Serbien

Somalia

Storbritannien

Sverige

Sydafrika

Sydkorea

Thailand

Turkiet

Turkmenistan

Tyskland

USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.