Bokbloggsjerka v 8 – Lässvackor

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Kort svar: Nej.

Längre svar: Det händer att jag tycker att det är lite tråkigt att läsa bara för att allt jag läser är akademisk litteratur och/eller på engelska eller ännu värre på tyska. Då tar jag någon bok jag är riktigt sugen på för att ta mig upp och läsa mer igen. Att beställa böcker/låna eller skriva inköpslistor brukar också funka bra. En annan grej är att ta med sig fyra-fem böcker jag vill läsa i sägen och bläddra i dem innan jag bestämmer mig för vilka jag ska läsa. Även om jag somnar efter tre sidor så ger det ett lässug som håller i sig i veckor. Ett sista tips är att läsa tio sidor ur en tråkig bok och sedan läsa de roligare bok så länge man orkar.

 

2 kommentarer

  1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4565

    Jag har lässvackor ibland lite trist då jag älskar att läsa. Som tur är händer det inte så ofta. 🙂

    1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4565

      Jag har aldrig lässvackor nuförtiden, men jag kan hamna i deckarträsket och får svårt att ta mig upp 😀

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.