Bokbloggsjerka v 38 – serier vs soloböcker

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Läser du helst standalones eller bokserier?

Helt klart standalones! Jag har inget emot serier, men jag kan ibland dra mig för att starta ett sådant projekt eftersom jag tycker att jag binder upp mig. Många serier har dessutom känts sega och jag har tillslut blivit omotiverad att läsa klart. Exempel på sådana serier Doris Lessings Martha-serie och Cora Sandels böcker om Alberte.

Ibland kan författarens vilja att föra fram ett budskap göra att det som från början var bra, tillslut bara blir för mycket. Stieg Larssons Millennium-trilogi är ett sådant exempel. Jonas Gardells Torka aldrig tårar har lite samma tendenser.

Det är lite som med tegelstenar, jag läser helst saker som är slut efter 300-400 sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.