Bokbloggsjerka v 32 – Vad jag läser just nu

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Vad läser du just nu?

Jag läser Desirada av Maryse Condé. Boken handlar om en flicka som får lämna Guadeloupe för att bo med sin biologiska mor i Frankrike. Författaren är själv från Guadeloupe och bor idag i Frankrike. Boken är bra, men det är ingen slukarvarning på den så det tar lite tid.

Jag läser också Maktens slavar Lydia Cacho som handlar om internationella ligor som handlar med kvinnor. Det är inte en roman och det är oerhört tungt att läsa, även om författaren skriver på ett lättbegripligt sätt. Ämnet är ju inte det roligaste. Författaren är från Mexiko.

Båda böckerna ingår i Världsläsning 13, min utmaning att läsa böcker från fler länder i världen. Min semester tar slut på måndag och då avslutas också projektet (även om jag inte ska sluta läsa böcker från olika delar av världen). Då tar ett nytt projekt vid, men mer om det imorgon.

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Maktens slavar låter intressant, men ämnet avskräcker för tillfället.

   • Hanna10 augusti, 2013 kl. 06:49
    Författare

   Har jag full förståelse för. Jag har bara läst ett kapitel än så länge, så jag kan inte säga så mycket om den är är fullständigt vidrig, men det lutar väl åt det.

 2. Verkar intressant! Tips till dig är ännu en bok om kvinnor som jag själv tänker införskaffa, ”Fallna kvinnor : när samhällets bottensats skulle lära sig veta hut” av Eva F. Dahlgren. Nyutkommen! Om prostituerade kvinnor i äldre tiders Sverige. Verkar riktigt intressant! /Bokdetektiven

   • Hanna10 augusti, 2013 kl. 11:44
    Författare

   Åh, tack för tipset! Låter mycket intressant.

  • Ewa K10 augusti, 2013 kl. 08:22

  Inget som var bekant för mig, men alltid intressant att stöta på nya författare och vidga sina vyer.

   • Hanna10 augusti, 2013 kl. 11:46
    Författare

   Ja, det är det sannerligen 🙂

  • Monika11 augusti, 2013 kl. 08:55

  Just det där att läsa böcker från andra delar av världen borde jag bli lite bättre på. Jag jobbar på det 🙂

   • Hanna11 augusti, 2013 kl. 03:51
    Författare

   Det är verkligen roligt och spännande! Rekommenderas.

 3. Jag har läst någon bok av Maryse Condé, men det var inte den där, tror jag i alla fall.

   • Hanna12 augusti, 2013 kl. 06:52
    Författare

   Jag hade tänkt att läsa någon av hennes andra först, men fastnade för den här på bibblan. Flera av hennes böcker finns översatta.

  • Jennah11 augusti, 2013 kl. 11:10

  Kul med utmaningar, ett sätt att hitta lite nya böcker man annars inte skulle titta närmare på kanske? Själv håller jag inte på med någon utmaning, men håller ändå för ovanlighetens skull på med en engelsk bok som jag köpte på bröllopsresan i London, nämligen Coraline av Neil Gaiman. Smakbit finns på bloggen 🙂

   • Hanna12 augusti, 2013 kl. 06:52
    Författare

   Läsa på engelska är bra! Det ska jag nog göra mer av i höst också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.