«

»

Maj 25

Bokbloggsjerka v 21 – läsa om böcker

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Brukar du läsa om böcker?

Nej, det händer inte särskilt ofta. Det finns så många böcker jag vill läsa att jag inte känner att jag vill ta mig till till att läsa något jag redan läst. Men inga regler utan undantag. Det finns böcker jag återkommer till. Lise Nørgaard och Slavenka Drakulic är två av mina favoritförfattare och vars böcker ja gärna läser igen.

Café Europa av Drakulic har jag läst tre eller fyra gånger och snart ska jag läsa sommargästerna av Nørgaard för fjärde eller femte gången. Det är inte samma typ av böcker så man kan inte se ett mönster. Drakulic gillar jag för att hon skriver om livet bakom järnridån på ett sådant fantastiskt sätt och Nørgaard är otroligt rolig när hon raljerar över överklassen i Danmark.

Jag kan rekommendera båda varmt!

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Ewa K

  Spännande att ta del av allas tankar kring det här med att läsa om böcker.

  1. Hanna

   Ja, visst är det!

 2. Monika

  Det ska nog vara väldigt speciella böcker för omläsning och inte ens det funkar på mig 🙂

  1. Hanna

   För det mesta gör det inte det för mig heller. Hellre läser jag nya böcker!

 3. Freja

  Jag har så mycket olästa böcker som väntar på mig, så jag tycker inte jag har tid att läsa om. Men när jag blir pensionär, då ska jag läsa om alla mina favoriter!

  1. Hanna

   När jag blir senil ska jag göra det och få uppleva allt igen 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.