Avslutning novell-lördag: Sydafrika

sydafrikas flaggaDet har sannerligen varit omtumlande att läsa noveller ur Tranans novellsamling Sydafrika berättar: En stereo i Soweto.

Före jag läste novellerna så hade jag inte läst så mycket från Sydafrika. Nobelpristagarna Nadine Gordimer och J M Coetzee har jag läst och de skriver båda om apartheid och Sydafrikas historia. Det var också det vanligaste temat i de noveller jag läst inför dagen.

Bäst alla kategorier: Älskade spion
Mest skrämmande: Souvenirer
Mest feministiska: Letitias beslut
Dagens rysare: Älskade spion

Jag är mycket glad att jag läste alla dessa noveller och de har läst mig mycket om Sydafrika och dess historia. Nästa lördag är det Bokmässan och då kommer det inlägg av andra slag. Lördagen efter det ska vi ha visning på lägenheten. Nästa novell-lördag blir således 12/10. Tema är Indonesien.

2 kommentarer

  1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435

    Tack för dina fina texter! Jag har samlingen i min hylla men just nu har novellerna fått vänta. Hoppas vi ses på mässan 🙂

    1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435

      Många var riktigt, riktigt bra! Ja, det är klart vi måste ses! Ska du på minglet på fredagen?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.